Forskarskolans arbete syftar till att:
- Erbjuda god multidisciplinär forskarutbildning för forskarskolans doktorander via gemensamma kurser, utökad och bred handledning och
skapande av nätverk. - Bedriva forskningen och forskarutbildningen i projekt med hög industriell och samhällelig relevans och i nära samarbete med industri och samhälle.
- Öka antalet forskarutbildade inom ITS-området genom att ha en gemensam antagning av 10 nya doktorander vartannat år och en totalvolym på ca 30 doktorander.
- Stärka kompetensen inom ITS-området bland de medverkande parterna/lärosätena.
Vi strävar även efter att kunna:
- Bidra till forskarutbildningen för alla doktorander i Sverige intresserade av ITS och erbjuda dessa deltagande i forskarskolans kurser, seminarier och andra aktiviteter.
- Bidra till utbildningen inom ITS för alla intressenter inom området
genom att erbjuda deltagande i vissa av forskarskolans aktiviteter, specialanpassade kurser och utbildningar och arrangera seminarier/workshops med relevanta teman. - Sprida information om relevanta utbildningar (grundutbildning, forskarutbildning och fortbildning) inom ITS-området.
- Sprida forskningsresultat till akademi och industri/samhälle via:
– publikationer i tidskrifter,
– presentationer vid vetenskapliga konferenser,
– presentation vid seminarier,
– via kurser inom grundutbildning. - Ge goda förutsättningar till forskningssamverkan mellan parterna
genom gemensamma ansökningar och ett aktivt deltagande i varandras forskningsprojekt. - Etablera formella och informella samarbeten med internationella forskningsmiljöer via:
– Forskar- och doktorandutbyten.
– Gästföreläsare vid kurser och seminarier.
– Forskningssamarbeten.