Smarter Mobility och ITS Sweden
Nyhet
4 maj, 2021

ITS Sweden och Smarter Mobility tecknar unik avsiktsförklaring

Nu tecknar två av Sveriges tyngsta organisationer inom digitalisering, transport och mobilitet en gemensam avsiktsförklaring för att ta nästa steg mot en hållbar framtid.  ITS Sweden och Smarter Mobility har redan många gemensamma fokusområden som de vill vidareutveckla tillsammans. 

– ITS Sweden är Sveriges nationella ITS förening med motsvarighet i över 70 länder. Vårt mål är därför att vara en relevant medlemsplattform för alla inom ITS området i Sverige och erbjuda våra medlemmar möjligheter kring kunskap, insikter och trender samt koordinering av branschens frågor. För att öka vår relevans nationellt ser vi samverkan med andra initiativ inom mobilitet och digitalisering som en given framgångsfaktor, berättar Patrik Anderson styrelseordförande för ITS Sweden.

– Våra två organisationer kompletterar varandra oerhört väl. Som ideell förening är ITS Sweden en naturlig, neutral part till myndigheter i ITS frågor och vi på Smarter Mobility har erfarenhet av att accelerera affärer och innovationer på ett hållbart sätt. Kombinationen kommer komma en hel bransch till nytta, säger Mats Lindblad, medgrundare av Smarter Mobility.

Detaljer arbetas fram
Avsiktsförklaringen innebär att samtalen kring framtida partnerskap och arbetet går in i nästa fas. Detaljerna kring samarbetet ska sättas men medlemmarna i respektive organisation kan redan nu förvänta sig att kunskapsutbyte, nätverkande och affärsutveckling kommer vara i fokus.

– Förhoppningen med vårt samarbete är att medlemmar och partners inom respektive organisation enklare ska kunna samverka nationellt, via en gemensam medlemsplattform och att varje initiativ ska få större synergier genom samarbetet, avslutar Patrik Anderson.