Föreningsnyhet
22 november, 2023

Vinnaren av årets nationella ITS-pris 2023 är…

ITS Sweden har sedan 2009 delat ut ett nationellt ITS-pris till en person som inom ITS-branschen i Sverige. Personen kan vara initiativtagare till en viktig idé eller ett projekt, bidragit till vidareutveckling eller höjd implementering eller på annat sätt genom ITS bidragit till en smartare, säkrare och mer hållbar mobilitet. Vinnaren tillkännagavs i samband med ITS Swedens nationella konferens den 21 november 2023.

Motiveringen lyder:

Personen som får årets ITS-Sweden pris har en lång relation med begreppet ITS.

Pristagaren fanns med i bakgrunden redan när ITS-Sweden startades 1999 och har under årens lopp arbetat på Vägverket, ITS Dalarna och de senaste tio åren på Trafikverket med olika typer av ITS-frågor. Pristagaren har en bred och djup kompetens inom många områden av ITS. Personen har arbetat åt departementet, med ITS-direktivet och den nationella ITS strategin, och även med EU-relaterade frågor.

För ITS Sweden har pristagaren bidragit med kompetens, goda råd och ett stort nätverk. Speciellt visade personen ett stort engagemang för den forskarskola som ITS Sweden drev under många år. Dessutom har pristagaren suttit både i den ideella föreningens och aktiebolagets styrelse.

Årets vinnare av ITS-Swedens pris är Annica Roos.